Edgecam Waveform Technology

Waveform technologie “Succesvol frezen voor complexe lucht- en ruimtevaart toepassingen”

Kyocera, een ontwikkelaar van snijgereedschappen, werkt samen met Edgecam-software om ervoor te zorgen dat haar filosofie om de verspaningsuitdagingen van klanten uit handen te nemen altijd succesvol is. Zij zijn zeer onder de indruk van de Edgecam Waveform technologie.

“Edgecam is een essentieel onderdeel van het optimaliseren van het proces voor de verspaningsproblemen van onze klanten.” vertelt Tony Theaker, Sales Manager

Kyocera SGS Precision Tools adviseert klanten, niet alleen voor wat betreft het juiste snijgereedschap voor specifieke toepassingen, maar ook voor de beste bewerkingsstrategieën om hun CNC-bewerkingsmachines te optimaliseren.

Voor sommige toepassingen, zoals roestvrijstalen hydraulische cilinders en onderdelen uit de lucht- en ruimtevaartindustrie, zegt Kyocera UK Sales Manager Tony Theaker, dat de enige manier om ze succesvol te frezen is met een goede freesmachine en Edgecam ‘s baanbrekende Waveform-voorbewerkingsstrategie toe te passen.

“Edgecam is een essentieel onderdeel van het optimaliseren van het proces voor de verspaningsproblemen van onze klanten. Dankzij de flexibiliteit kunnen we onze snijgereedschappen op de meest efficiënte manier gebruiken om de best mogelijke resultaten te behalen.”

Hij vertelt dat de manier waarop Edgecam, van Vero Software, de radiale aangrijping van het gereedschap regelt héél belangrijk is. “We kunnen de prestaties van de frezen hierdoor tot ongekende hoogte stuwen. De meeste CAM-software veroorzaken overbelasting op de frees in de hoeken, waardoor het gereedschap niet optimaal werkt. Dit heeft als gevolg dat de snijparameters moeten worden verlaagd. De Waveform technologie van Edgecam houdt een constante radiale aangrijpingshoek tijdens de snede. Hierdoor kunnen we het gereedschap maximaal ‘pushen’.

“Een aantal van onze klanten gebruiken Edgecam al, maar we adviseren mensen die dat nog niet doen dat de combinatie van Edgecam-freesstrategieën met onze gereedschappen hun CNC-bewerkingsmachines zal optimaliseren.”

Technical Manager Barry Ward vertelt: “We nemen de verspaningsuitdagingen van klanten uit handen en bieden oplossingen door al onze kennis van snijgereedschap, machines en software toe te passen. Dit doen wij door middel van interne testen, procesoptimalisatie, tijdstudies, verspaningsstrategie-onderzoeken en gereedschaps- en onderdeelontwerp.

“Het onderdeel kan van de klant als een model komen. Onze eerste stap is meestal om een ​​tijdstudie uit te voeren waarin we proberen het bestaande productieproces te optimaliseren en aanbevelingen voor wat betreft het snijgereedschap te geven. In de volgende fase frezen we het onderdeel en proberen we verschillende Edgecam-strategieën om het beste resultaat te bereiken. Het kan zijn dat er proeven op locatie bij de klant moeten worden uitgevoerd. Onze ingenieurs komen ter plaatse en ondersteunen de klant door het hele proces.”

Barry vertelt dat ze ook gespecialiseerde gereedschappen voor specifieke klanten en applicaties ontwerpen en implementeren wanneer nodig, die worden getest op het horizontale bewerkingscentrum GROB G350 op de Tech-Hub in Wokingham.

“Met Edgecam kunnen we oplossingen bieden voor zelfs de meest uitdagende luchtvaartcomponenten.” Barry noemt het voorbeeld van een bijzonder slank component dat niet volledig kon worden ondersteund. “We hebben nauw samengewerkt met Edgecam om een ​​op maat gemaakt programma en speciaal gereedschap voor dit specifieke onderdeel te ontwikkelen.”

Aerospace Technologies Manager Ray Gibbs werkt voornamelijk met grote luchtvaart-Tier-1- en Tier-2-bedrijven. “Ik stel een aantal gereedschappen beschikbaar die we zouden aanbevelen om hun processen te optimaliseren, dan simuleren we de gereedschapspaden met Edgecam en tonen de cyclustijden en de snelheid waarmee verspaant kan worden zien.”

Ray heeft testblokken gemaakt voor het frezen van kamers om de technologie aan klanten te laten zien. “Ik voer een demonstratie ter plaatse uit of op onze eigen GROB en maak een video opname van de test. Hoe dan ook kunnen de klanten zien dat de combinatie van het juiste snijgereedschap en de Edgecam Waveform technologie hun CNC-bewerkingsmachines optimaliseert.

De Waveform-voorbewerkingstrategie van Edgecam verbetert ook de standtijd, vooral bij het bewerken van titanium.

“Verbruikskosten worden verlaagd omdat de Waveform-strategie ervoor zorgt dat de frees gelijkmatig is slijt. Ook wordt beschadiging van de snijkanten door overbelasting in de hoeken voorkomen.” vertelt Jose Ucar, EU Marketing Manager

“Verbruikskosten worden verlaagd omdat de Waveform-strategie ervoor zorgt dat de frees gelijkmatig is slijt. Ook wordt beschadiging van de snijkanten door overbelasting in de hoeken voorkomen”

Jose Ucar, EU Marketing Manager

Kyocera Frezen
Blade Edgecam Waveform Technologie

Kyocera Edgecam Blade

De voordelen en behaalde resultaten:

  • Flexibiliteit;
  • Snijgereedschap kan op de meest efficiënte manier worden ingezet;
  • Snijgereedschap kan tot het maximum worden belast;
  • De ideale oplossing voor zelfs de meest uitdagende Aerospace-componenten;
  • Verbetering standtijd;
  • Significante verbetering van het verspaand volume;
  • Gelijkmatige slijtage van de frees over de volledige snijlengte;
  • Kortere cyclustijden.

 

Het bedrijf

Bedrijfsnaam: Kyocera SGS Precision Tools

Industrie: Ontwikkelaar en leverancier van snijgereedschap

Web: www.kyocera-sgstool.eu