Workxplore Edgecam WorkNC Designer PMI MBD

MBD en PMI ondersteuning voor WorkXplore Edgecam – en WorkNC Designer

De meest recente releases van Edgecam Designer, WorkNC Designer en de krachtige CAD viewer en analyse tool WorkXplore bieden ondersteuning voor Model Based Definition (MBD) en Product & Manufacturing Information (PMI). Door deze ontwikkeling kunnen fabrikanten en toeleveranciers een verdere stap maken richting Industrie 4.0 en Smart Manufacturing.

Vero Software ontwikkelt haar software systemen in een razendsnel tempo. Iedere 6 maanden wordt er een nieuwe release uitgebracht waarin nieuwe functies worden geïntroduceerd en bestaande functies verbeterd of uitgebreid. Eén van de recentste ontwikkelingen is de ondersteuning voor PMI. Zowel WorkXplore, Edgecam – en WorkNC Designer ondersteunen het gebruik van PMI. Ondersteuning van PMI in CADCAM software is een belangrijke voorwaarde met het oog op Industrie 4.0, waarin we uitgaan van een papierloze fabriek.

Eén van de eerste stappen in de richting van Industrie 4.0 is de vereenvoudiging en het beheer van de gegevensstroom. Toeleveranciers worden steeds vaker gevraagd om PMI, dat wordt gegenereerd door toonaangevende CAD-softwaremerken, te kunnen lezen. Of het nu gaat om het maken van offertes of het verifiëren van geometrische – of vorm en plaats toleranties van de te produceren onderdelen, biedt WorkXplore een zeer eenvoudige oplossing voor het bekijken en analyseren van 100% van de geëxporteerde PMI-gegevens.

PMI-gegevens elimineren de behoefte aan 2D-tekeningen. Daarnaast zijn de verzonden gegevens zijn veilig en betrouwbaar. Met het uitzonderlijke niveau van PMI-gegevensherstel (bijvoorbeeld het herstel van ‘scène’-informatie in Catia-bestanden) biedt WorkXplore haar klanten de mogelijkheid om gemakkelijk en economisch de wereld van Industrie 4.0 te betreden.

Ook de ondersteuning van het nieuwe STEP formaat 242 is in het kader van Industrie 4.0 een zeer belangrijke ontwikkeling. STEP 242 kan in zowel Edgecam – als WorkNC Designer worden geïmporteerd. Uiteraard wordt dit formaat ook 100% door WorkXplore ondersteunt.

WorkXplore en Designer zijn zo ontwikkeld dat het naast de CAM oplossingen van Vero Software zoals Edgecam en WorkNC ook kunnen worden toegevoegd bij andere CAM systemen. Reeds vele ondernemingen over de hele wereld maken gebruik van de krachtige mogelijkheden die deze software biedt.

“Onlangs is er tijdens de roadshow Verspanen bij ASML in Veldhoven uitvoerig gesproken voor MBD en PMI. Wij zijn zeer verheugd dat WorkXplore, Edgecam – en WorkNC Designer dit ondersteunen en hiermee naadloos aansluiten op de behoeften die voortvloeien uit de Industrie 4.0 gedachte”. 

Jasper Verbunt, directeur en oprichter van CIMSoft Technology BV

Workxplore Edgecam WorkNC Designer PMI MBD
Workxplore Edgecam WorkNC Designer PMI MBD

Workxplore Edgecam WorkNC Designer PMI MBD

De voordelen van MBD en PMI:

  • Geen aparte werktekening meer nodig naast het 3D model;
  • Eén eenduidige dataset ten behoeve van de productie;
  • Veel minder foutgevoelig zeker bij revisies;
  • Efficiëntere manier van communiceren.